Többfordulós költöztetés Budapesten, szakemberekkel.

Sokféle költöztetést csináltunk már: iroda, lakás, családi ház, belföldi, nemzetközi, egyfordulós, többfordulós, fixáras, órabéres, néhány bútoros, teli teherautós és még sorolhatnám. Vannak olyan költöztetések, melyek a szokásosnál nagyobb odafigyelést igényelnek: sok törékeny, érzékeny és/vagy drága bútor, berendezés van az ingóságok között, zongora, pianínó szállítása. Az alábbiakban egy eléggé összetett költöztetést mesélek el. Ügyfelem - nevezzük Péternek - Ürömről költözött Budapest második kerületébe.

Fix árajánlatot kért Péter, ezért kimentünk felmérni, még jóval a költözés előtt. A lakás kétszintes volt, sok képpel, bútorral, pianínóval. Kellett vinnem ( a költözés előtt egy héttel) költöztető dobozokat, csomagoló anyagokat. A megbeszéltek szerint megvettem a sztreccs fóliát, és a buborékos fóliát. Banános dobozaim vannak, tehát azt nem kellett vásárolnom. Ami biztos volt, hogy legalább 4 kanyar lesz, azaz két napos költöztetés vár ránk.

A csomagolást, és a dobozokba pakolást vállalták Péterék, így kedvezőbb árajánlatot tudtam adni. Mivel ezek még egy napba teltek volna. Megbeszéltünk mindent, tájékoztattam Őket a költöztetés folyamatáról, megnéztük az új lakást is, így pontosabban fel tudtuk mérni a körülményeket. A költözés napján újra felmértük az ingóságokat. Ötven teli doboz, bútorok, 30 - 40 zsák, körülbelül 40 - 50 kép becsomagolva. A képek nagyon sérülékenyek voltak, tehát különösen figyeltünk rájuk. Kellett bútort (szekrényt, ágyat) is szerelni, igaz nem sokat. Meg kellett tervezni, hogy mit, mikor viszünk, rendesen ki kellet tölteni a rakteret. Ugyanis, ha rosszul pakolunk, akkor még egy kanyarral több lett volna, aminek egy fél sem örült volna. Természetesen mindenre nagyon vigyáztunk.

Első körben vittük a nagyobb bútorokat, dobozokat, és a zsákok egy részét. A második kanyarban a többi bútort szállítottuk el. A második napra maradtak a képek, pianínó, futópad, biciklik, néhány bútor, nagyon sok kerti bútor, gyerek játékok, néhány nagy cserepes kerti virág. Szóval volt minden. Az új lakásban volt lépcső, emelet, kertvégi kis ház, tehát mindenhova pakoltunk. Péterék mindennek tudták a helyét, precízen irányítottak minket. Az egész költöztetést nehezítette, hogy végig szakadt az eső. Teljesen eláztunk, de a bútorokra nagyon vigyáztunk. A pianínót pont egy kis "esőszünetben" tudtuk levinni a lakásba. Reggeltől estig költöztettünk két teljes napon keresztül. Fárasztó volt a sok lépcső, plusz még a lakáson belül is volt egy emelet, de megcsináltuk. Péterék nagyon elégedettek voltak velünk. Ennek a költöztetésnek a sikere természetesen nem csak rajtam múlt, hanem a kiváló szakmai tapasztalattal rendelkező költöztető kollégáimon is.